Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

5. 2. 2011 13:43
Jenom malý dotaz

"....Potom je v Listině článek 10, kde se říká, že každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest,  dobrá pověst a chráněno jeho jméno, a každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života....." - co myslíte, vztahuje se toto i na toho důchodce, který byl "zmlácen" a urážen na přechodu? Nebo ten nemá právo? Nebo potřebujete rozhodnutí soudu, aby Vám došlo, že byl urážen a zmlácen?:-/

0 0
možnosti
G

Gmur

5. 2. 2011 17:51
Re: Jenom malý dotaz

R^

0 0
možnosti
E

ediiti

5. 2. 2011 13:39
Souhlasím s vámi.

Zemanova slova o novinářském hnoji, mě dosud zvoní v uších. Ale...., nesmíte se nechat unést svou advokátskou profesí. Protože i vy jste stejně postižen, jako je postižen deformací selského rozumu i ten novinář. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Petr Šindelář

14. 2. 2011 10:28
Re: Souhlasím s vámi.

Jsem duševně v pořádku, alespoň si to myslím, ale odpoledne mám schůzku se svým psychoanalytikem, tak to s ním raději proberu... ;-)

Ne, ale máte jistě pravdu, že občas mi to ulítne k tomu právu a někdy se mi to stává i doma :-) Díky za příspěvek. 

0 0
možnosti
G

gumidos

5. 2. 2011 13:30
Ne moc často

ale někdy mám pocit, že v této zemi se v podstatě nestal žádný ekonomický zločin. Tunelování podniků, korupce na nejvyšších místech, pověstní kapříci či úžasný čich páně Grosse na nákup zcela neznámýc akcií nejsou trestným činem. Nákup 2 bytů členem zastupitelstva po 300 tis. v Krajském městě  s vysvětlením, že se jednalo o marketingový tah developera, protože tím vznikne "dobrá adresa", kterou vytvoří tento zastupitel a jiné podobné mému pocitu svědčí. Takže si myslím, že je trošku spravedlivé, že někteří novináři se nebojí nazvat šmejda šmejdem i když se to pánům advokátům nelíbí.

Chápu ale, že je pan autor natolik profesně zmrzačen na duchu, že už není schopen pojímat dění ve světě z hlediska spravedlnosti, ale pouze z hlediska prokázání či přípustnosti předkládaných důkazů. Podle mě to není dobrá cesta, ale jdeme po ní všichni, takže šlapu také. Stejně si ale o spoustě lidí myslím, že jsou šmejdy, protože mě k tomu vede můj nos, můj vlastní cit pro spravedlnost.

0 0
možnosti

Petr Šindelář

14. 2. 2011 10:34
Re: Ne moc často

Taky nemám rád, když si kvůli každé maličkosti musíte sebou brát na jednání svého právníka. Taky nemám rád, když se reálný svět poměřuje pouze podle paragrafů a výjimek ze zákonů. Ale taky nemám rád, když novináři nazývají lidi "šmejdy", protože to není jejich úkol. Mají ukazovat na to, že se třeba jako "šmejdi" chovají. Novinář mohl napsat, že "...podle poškozeného jej na přechodu zmlátil hokejista Duda..." a bylo by to v pořádku a já bych svůj článek asi nenapsal. Ta hranice je fakt tenká a ne každý to asi dokáže pochopit... Díky za Váš příspěvek. :-) 

0 0
možnosti
PTJ

Petr Terry Janout

5. 2. 2011 13:07
Pochvala

Pane doktore, napsal jste to hezky. U nás jsme si zvykli veřejně linčovat, pomlouvat a ponižovat lidi už v minulosti.. Bohužel se to ještě chvíli nezmění. O novinářích vůbec nemluvím. (A že jsem se mezi nimi pohyboval pěkných pár let). Oni totiž ani žádnou etiku na svou práci aplikovat nemohou, protože Nova posunula zpravodajství do roviny drbů, nesmyslů, hloupostí, výmyslů a lidi chtějí číst a koukat jen na tyto zprávy. Pokud možno jediné seriozní zpravodajství ČT24 sleduje opravdu jen málokdo. Tím se nechci zastávat pána z MF Dnes, ale je to bohužel tak, že kdyby nepsali blbosti, tak to nikdo nečte. Možná i proto v této zemi panuje tak "špatná" atmosféra.

0 0
možnosti

Petr Šindelář

14. 2. 2011 10:36
Re: Pochvala

Děkuji za pozitovní reakci, alespoň někdo  ;-)

0 0
možnosti
USNSJE!

Uč se nebo skončíš jako editor !

5. 2. 2011 13:07
Máte pravdu ! Duda je nevinnej !!!

Podle mně by mohl dělat řidiče autobusu R^:-P

0 0
možnosti
M

Mychal.B.

5. 2. 2011 12:44
Zkraťme to - kolik za tento článek Duda zaplatil

:-P

0 0
možnosti
PK

dolch

5. 2. 2011 12:37
Nerozumím

Ten Duda bude asi podle vás fajn chlap Rv

0 0
možnosti
C

czernej

5. 2. 2011 12:34
hmm

nestudoval jste náhodou práva Plzni,to by mnohé vysvětlovalo,ale k věci,nejsem advokát,živím se poctivou  užitečnou práci pro společnost(což o velké části advokátů nelze říct) a nechápu proč by novinář nemohl publikovat svůj názor na Dudu.Takovým lidem jako je Duda by neměli dávat ani řidičák,protože přes psychotesty by neprošel,to ,že hraje dobře hokej,ještě neznamená,že se může chovat jako duševně vyšinutý jedinec,nemám teď na mysli pouze jeho poslední výstřelek s důchodcem na přechoduRvRv

0 0
možnosti
B

bajo.ano

5. 2. 2011 12:30
:-)

novináři jsou sice jak je jeden politik nazval "žumpa", ale nebýt té "žumpy", národ by se toho mec nedozvěděl ! !!;-€

0 0
možnosti
FB

paltt

5. 2. 2011 12:27
Novinarska bida

Je to smutne. Mate pravdu, a znovu opakuji; mate pravdu. Novinarem muze byt dnes kdekdo. Vzpominam si, ze drive se novinarina vyucovala na vysokych skolach. Doba je jina. Clanky sesmolit a publikovat dnes, problem rozhodne neni. Problemem je kvalita onech clanku.

Nicmene konkretne k tomuto pripadu patri rozbodne dodat cosi o tom, jak bezzuba a tezkopadna je justice a vymahatelsnot prava v CR. Jak poklesla a znevazena je moralka.

Kdyby totiz onen hokejista ''dostal'' po zasluze co mu parilo za jeho predchozi kousky. Zcela rozhodne by nemohla nastat situace, ze napadne chodce na prechodu, ktery neuskocil dostatecne rychle pred jeho BMW.

Ted se budu pouze dohadovat, ale pravdepodobne by jiz nehral hokej ani za Chomutov. A byl by asi pokornejsi po stravenych hodinach verejnych praci, a nebo po case ''odkoucenem si'' v base. Take by se mu treba nelibilo, kdyby na nej fanousci volali ''spina chlap''. Ale kdo vi, jsou to jen dohady.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3065x
Absolvent PF UK Praha a Nottingham Trent University. Advokát a společník advokátní kanceláře TOCIK ŠINDELÁŘ & PARTNEŘI. Věřící. Trvale žije v Ostrově (11 km od Karlových Varů), pracuje v Karlových Varech a v Praze. Člen Zastupitelstva Karlovarského kraje (ODS).